VISITA GUIADA

18è Cap de Setmana Ibèric

6 i 7 d'octubre 2018

Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat domesticant l'aigua de fa 2.200 anys, hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica...

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Viviu la nostra història! Busqueu el vostre jaciment i participeu del Cap de Setmana Ibèric!

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

A Ullastret us proposem...

Visita guiada a la ciutat ibèrica d'Ullastret

En el transcurs d’aquesta visita coneixerem les infraestructures relacionades amb l’aigua de la ciutat ibèrica d’Ullastret. L’aigua és un element indispensable per a la vida, esdevenint també imprescindible per al desenvolupament de la civilització gràcies als seus usos que li atorguen un valor sovint incalculable. Aquest fet va ser tingut en compte en la concepció arquitectònica i urbanística dels assentaments urbans ibèrics, on la gestió de l’aigua no es limita a garantir el seu aprovisionament sinó que també existeix una preocupació per l’evacuació de les aigües sobrants. 

  • Data i hora: dissabte 6 d'octubre a les 12 h
  • Activitat gratuïta

Visita guiada a l'antic Estany d'Ullastret

Visita guiada per conèixer com era l’antic estany d’Ullastret, molt probablement accessible des del mar en època ibèrica, que fou dessecat durant la segona meitat del segle XIX.

  • Data i hora: diumenge 7 d'octubre a les 11:30 h
  • Activitat gratuïta

I a Castell (Palamós)...

Visita teatralitzada

Visita als poblats ibers de Sant Sebastià de la Guarda (Palafrugell) i Castell (Palamós). Coneixereu diversos personatges de l’època que us ajudaran a conèixer aquest dos importants jaciments de la Costa Brava i us convidaran a conèixer com es gestionava l’aigua en època ibèrica. Sortida i retorn en bus des de Palafrugell i Palamós. 

  • Data i hora: diumenge 7 d'octubre a les 10 h
  • Activitat gratuïta
DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa d'activitats 1,613 MB