JORNADES EUROPEES PATRIMONI

Jornades Europees del Patrimoni

14 i 15 d'octubre de 2023

BOOK NOW!

 

Aquestes jornades que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991 pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya. Els dies 13, 14 i 15 d’octubre us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

 

Dissabte 14 d'octubre

Visita guiada a la porta principal de la part baixa de la ciutat ibèrica d'Ullastret

Foto visita guiada  Illa d'en Reixac 2023

Enguany dins la programació de les Jornades Europees del Patrimoni us proposem una visita guiada exclusiva de la mà del responsable del MAC Ullastret i de la directora de les darreres excavacions al jaciment de l’Illa d’en Reixac (Ullastret). Ens explicaran els resultats de les excavacions arqueològiques realitzades a principis d’estiu a la porta principal d’accés a aquest important nucli d’habitat ibèric que constitueix la part baixa de la ciutat ibèrica d’Ullastret.

Hora: 11:30 h

Activitat gratuïta

Visita a les darreres excavacions al poblat iber de Castell

Les darreres excavacions al poblat iber de Castell, a Palamós, han posat al descobert el sistema original d'accés al poblat. Amb els especialistes del MAC-Ullastret, coneixerem les mesures defensives dels pobles ibers, a més del característic urbanisme d'aquest enclavament tan singular. 

Hora: 16:30 h

Activitat gratuïta

Reserves: https://tickets.museudelapesca.org

Diumenge 15 d'octubre

Parlem d'arqueologia amb els agents rurals...

Els darrers anys l'espoli arqueològic ha anat en augment, per aquest motiu dins el marc de les jornades europees de patrimoni organitzem una xerrada de la mà d'un agent del cos dels agents rurals, l'agent Adam Picón, per repassar què és el patrimoni cultural i en concret el patrimoni arqueològic, què és el fa tan especial i per què l'hem de protegir. Ens parlarà de com es protegeix el patrimoni envers a l'espoli i quins són els perills que poden afectar-lo.

Hora: 12:00 h

Activitat gratuïta 

Jornada de portes obertes a la ciutat ibèrica d'Ullastret

En motiu de les Jornades europees del patrimoni la ciutat ibèrica d’Ullastret celebrarà jornada de portes obertes durant tot el dia.

Hora: de 10 a 18h.

Totes les activitats tenen aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al botó vermell que trobareu a la part alta d'aquesta pàgina. Per més informació contacteu amb nosaltres a través del tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 
DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes