JORNADES EUROPEES PATRIMONI

Jornades Europees del Patrimoni

Dissabte 12 i diumenge 13 d'octubre de 2019

 

Aquestes jornades que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991 pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya.

 

Dissabte 12 d'octubre, Visita guiada a l'excavació del fossat defensiu de la ciutat ibèrica d'Ullastret

L’any 2012, gràcies a les més modernes tècniques de prospecció geofísica aplicada a l’arqueologia, es va descobrir un monumental fossat defensiu que protegia la muralla occidental de la ciutat ibèrica d’Ullastret. En les darreres setmanes s’ha iniciat l’excavació d’una part del fossat, en relació al projecte de restauració de la muralla. Per aquest motiu volem proposar-vos una visita a les excavacions, guiats per l’equip d’arqueòlegs del jaciment, per tal de conèixer de primera mà els primers i sorprenents resultats de la intervenció.

Hora: 12 h

Activitat gratuïta

Dissabte 12 d'octubre, Visita guiada i presentació dels Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia

Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni i de la vigent exposició temporal La Marca Hispànica, el MAC Ullastret organitza una visita guiada a aquesta mostra i una presentació dels Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia a càrrec de Víctor Hurtado (autor) i de Rafel Català (editor).

Hora: 16.30 h

Activitat gratuïta

Diumenge 13 d'octubre, Ruta Josep Pla

La Ruta Josep Pla, una proposta conjunta entre el MAC-Ullastret i la Fundació Josep Pla per explorar la relació de l’escriptor amb el jaciment arqueològic d’Ullastret i amb el món de l’arqueologia. Una ruta literària que ens aproparà a la realitat de les primeres excavacions, en un indret excepcional de la geografia catalana, a través de la força mitificadora de la paraula.  

Hora: 12 h

Activitat gratuïta

Diumenge 13 d'octubre, Jornada de portes obertes a la ciutat ibèrica d'Ullastret

En motiu de les Jornades europees del patrimoni la ciutat ibèrica d’Ullastret celebrarà jornada de portes obertes durant tot el dia.

Hora: de 10 a 18h.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitat gratuïta