PRESENTACIÓ

Presentació de la novel·la 'Ànima de Tramuntana' de Núria Esponellà

Presentació a la ciutat ibèrica d'Ullastret de la darrera obra de l'escriptora i filòloga gironina Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana amb la que ha guanyat el 53è premi Prudenci Bertrana de novel·la. L'obra publicada per editorial Columna, relata la història de dues dones d'èpoques molt distants que s'enfronten a les dificultats de la vida. Aquesta història transcorre entre un present relacionat amb la ciutat ibèrica d’Ullastret i un passat llunyà a Indika i a les terres de l’Empordà antic.

Sinopsi de 'Ànima de tramuntana'

Dues dones d’èpoques molt distants s’enfronten a les dificultats de la vida a la recerca de sentit. 

La Mínia, una arqueòloga freelance, passa per una situació personal difícil després d’haver-se separat de l’home amb qui ha conviscut durant anys. Tanmateix, la descoberta de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d’Ullastret l’encara amb una recerca intensa que l’ajudarà a afrontar tot allò que la desvetlla en la foscor de la nit. A partir d’aquesta circumstància, la Mínia recompon la història d’Ekinar, una dona del segle III aC que forma part d’una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l’existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú. Ànima de tramuntana és un relat intimista i evocador que ens transporta de Rhode a Arse, passant per Indika i Empòrion, amb el paisatge de l’Empordà antic de rerefons.

Núria Esponellà és escriptora i professora. Autora de poemaris i novel·les, ha publicat diversos llibres a Columna, entre els quals cal destacar Gran CafèEl mateix vell amor (Premi de Novel·la Ciutat de Badalona, 2000), La travessia (IV Premi Columna), el llibre de narracions Petits grans plaers per ser feliçSunitha (Història d’una nena apadrinada) i Una dona d’aigua.
Amb Rere els murs va obtenir el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2009 i va tenir un gran èxit entre els lectors. L’any 2016 va publicar la novel·la La filla de la neu, i amb Ànima de tramuntana ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana 2020.
L’autora té obra traduïda al castellà, el noruec i l’italià. Ha col·laborat amb La Vanguardia, és
articulista d’El Punt Avui i col·labora a RAC1

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 00:00:00
Durada
Preu