14 de novembre de 2021
Del 12 al 21 de novembre se celebrarà a Catalunya la 26a Setmana de la Ciència.
Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.
Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC21 són:
L'any 2021 coincideixen dues fites clau en l'evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM. L'STM, juntament amb el microscopi AFM descobert fa tot just 35 anys, també van ser els primers a possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.
Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya, enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat. Per altra banda, es commemoren els aniversaris de naixement de diferents personatges il·lustres que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara el biòleg i polític Josep Maria Fuset i Tubià (que celebra els 150è aniversari), l'escriptora, pedagoga i mestra, Teresa Juvé i Acero (que celebra el centenari del seu naixement), i Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural (que també celebra el centenari del seu naixement).
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
En el marc de la 26a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza les següents activitats:
Visita guiada a l’Illa d’en Reixac, un dels nuclis de població de la ciutat ibèrica d’Ullastret, per conèixer com era l’arquitectura i l’urbanisme ibers, establint alhora les similituds amb el que avui coneixem com a ‘arquitectura sostenible’.
Data: 14 de novembre
Hora: 11:30 h
Preu: activitat gratuïta
Es recomana reserva prèvia.
Informació i reserves al telèfon: 972 17 90 58 i al correu macullastret.cultura@gencat.cat
On | Ciutat ibèrica d'Ullastret |
Hora | 11:30:00 |
Durada | 2 hores |
Preu | Activitat gratuïta |