Artesania

L'estructura socioeconòmica ibèrica va permetre l'aparició d'una classe social d'artesans, dedicada a la producció de manufactures destinades al mercat o a la comunitat. En destacaren la metal·lúrgia, la ceràmica, el teixit i el treball de la pedra.

La metal·lúrgia del ferro i del bronze es documenta per la troballa de forns i escòries de producció. Amb aquests metalls es fabricaven eines agrícoles, armes, objectes d'ornamentació, de cirugia, d'ús personal...

La producció de ceràmica a torn va ser una activitat ben desenvolupada a partir de l'adopció de la tècnica de torn ràpid, ja des de mitjans s. VI aC, tot i que la producció de ceràmica a mà va continuar per a la fabricació de recipients de cuina.

Pel que fa a la producció tèxtil, aquesta estava basada en la llana i les fibres vegetals aptes. D'aquesta activitat es conserven les fusaïoles, utilitzades per filar, i els pesos de teler. Els telers que es feien servir eren verticals.

Finalment, la construcció de muralles i altres obres de caràcter públic, com les cisternes i els carrers empedrats, demostren l'existència de picapedrers que treballarien per a la col·lectivitat i que explotaven les pedreres de l'entorn més immediat.


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook

Galeria d'imatges

Motlle i fíbula de bronze

Sivella de cinturó