JORNADA

20è Cap de Setmana Ibèric

3 i 4 d'octubre 2020

Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat l'explotació dels recursos naturals de fa 2.200 anys, hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica...

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Viviu la nostra història! Busqueu el vostre jaciment i participeu del Cap de Setmana Ibèric!

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

A Ullastret us proposem...

  • Visita guiada per coneixer les pedreres i l'explotació d'aquestes vinculades a la ciutat ibèrica d'Ullastret

Data i hora: Dissabte 3 d'octubre a les 12 h

Cal fer reserva prèvia al tel. 972 17 90 58.

Activitat gratuïta

  • Presentació del llibre Ànima de tramuntana de Núria Esponellà (Editorial Columna).

Aquesta història transcorre entre un present relacionat amb la ciutat ibèrica d’Ullastret i un passat llunyà a Indika i a les terres de l’Empordà antic.

Data i hora: Dissabte 3 d'octubre a les 16:30 h

Cal fer reserva prèvia al tel. 972 17 90 58.

Activitat gratuïta

  • Visita guiada “Coneix la ciutat ibèrica d’Ullastret”.

Ens endinsarem en la vida quotidiana de la ciutat ibèrica més gran de Catalunya, capital de la tribu dels indigets, i descobrirem com vivien, com es vestien, com s’alimentaven o en què creien, mentre gaudim d’un entorn paisatgístic únic.

Data i hora: Diumenge 4 d'octubre a les 12 h

Cal fer reserva prèvia al tel. 972 17 90 58.

Activitat gratuïta

I a Castell (Palamós)...

  • Visita teatralitzada 

Som a l’any 183 aC. la conquesta romana del món iber és un fet total i absolut, i els poblats de l’antiga tribu dels indiketes estan en ruïnes i cauen de mica en mica en l’oblit. Només alguns nuclis, com el del poblat de Castell, han continuat endavant gràcies a la seva situació estratègica, però en els ulls dels seus habitants encara brilla la llum de l’esperança i la venjança... Gaudeix d’aquesta visita guiada a través de dos mons, dues realitats, i una sola història d’amor separada per un mur insalvable, envoltat d’un paisatge que fa perdre l’alè.

Cal fer reserva prèvia al tel. 972 600 424.

Data i hora: Diumenge 4 d'octubre a les 12 h

Activitat gratuïta

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa_CSI_2020 1,058 MB