JORNADA

21è Cap de Setmana Ibèric

2 i 3 d'octubre de 2021

Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat les xarxes de comunicació de la societat ibèrica, hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica...una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Viviu la nostra història! Busqueu el vostre jaciment i participeu del Cap de Setmana Ibèric!

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

A Ullastret us proposem...

 Dissabte 2 

 • 11.30 h. Ruta guiada per l’antic camí d’Empúries.Us proposem una visita comentada, de la mà d’un dels arqueòlegs de l’equip del MAC Ullastret, per un dels trams de l’antic camí d’Empúries que uneix la ciutat ibèrica d’Ullastret i la necròpolis del Puig de Serra (Serra de Daró). Al llarg d’aquest recorregut es podran veure les restes arqueològiques conservades d’aquest camí i s’explicarà la importància de les vies de comunicació terrestres i els seus usos en època antiga.
  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 
  Lloc de trobada: Aparcament rotonda d'entrada al poble d'Ullastret
  Amb la col·laboració dels ajuntaments de Serra de Daró i Ullastret
  Es recomana portar calçat adequat al tipus de visita.

Activitat gratuïta

 • 16.30 h. El transport de mercaderies per via terrestre.En aquesta xerrada, a càrrec de Gabriel de Prado (responsable del MAC Ullastret), coneixerem com els ibers utilitzaven, bàsicament, els animals de càrrega i diversos tipus de carros amb tracció animal per al transport de mercaderies per via terrestre a través de la xarxa de camins que comunicaven els diferents assentaments i explotacions repartits pel territori. Aquest tipus de transport es limitava a distàncies relativament curtes perquè el que es desenvolupava a mitja i llarga distància es feia fonamentalment per via marítima i/o fluvial.     

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d’Ullastret  

Activitat gratuïta

 Diumenge 3

 • Jornada de Portes obertes (de 10 a 18h).

 • 12:00 h. Taller d’escriptura ibera.Potser els ibers no tenien xarxes socials, però estaven molt al dia de les notícies que hi passaven al seu voltant! Les societats ibèriques estaven molt en contacte entre elles; el comerç, tant terrestre com marítim, apropava cultures i pobles a intercanviar idees i productes. En aquests intercanvis comercials, especialment, l’escriptura va tenir un paper molt important, per això des del MAC Ullastret us proposem aquest taller per tal que conegueu com era enigmàtica escriptura. 

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d’Ullastret  

Activitat gratuïta

I a Castell (Palamós)...

 Diumenge 3

 • 11.30 h. El poblat iber de Castell (Palamós) i les seves vies de comunicació.Amb aquest visita guiada podreu conèixer aquest important enclavament iber, ubicat a la primera línia de costa, molt ben situat estratègicament i amb una excel·lent comunicació per via marítima i terrestre. La visita anirà a càrrec de Rut Geli, arqueòloga responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), que ens explicarà la possible ubicació de l’embarcador del poblat de Castell i les rutes marítimes i comercials costaneres de la zona, i de Gabriel de Prado, arqueòleg responsable del MAC-Ullastret, que ens introduirà al jaciment i ens parlarà sobre les possibles vies de comunicació terrestres que connectaven el poblat de Castell amb els altres assentaments indigets i, especialment, amb la seva capital, la ciutat ibèrica d’Ullastret. 

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia a través d’aquest enllaç: https://tickets.museudelapesca.org/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=MUSEU&property=MUSEU o al tel. 972600424 

  Lloc de trobada: Aparcament de la platja de Castell

  Amb la col·laboració del Museu de la Pesca – Ajuntament de Palamós

Activitat gratuïta

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa_CSI_2021 4,455 MB