JORNADA

22è Cap de Setmana Ibèric

1 i 2 d'octubre de 2022

Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat l'enigma de la llengua ibèrica, hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions...una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Viviu la nostra història! Busqueu el vostre jaciment i participeu del Cap de Setmana Ibèric!

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

A Ullastret us proposem...

 Dissabte 1

 • 11.30 h. Conferència-visita sobre les inscripcions monumentals en pedra de la Ciutat ibèrica d’Ullastret.Si bé és cert que s’ha avançat molt en el coneixement de l’escriptura ibèrica, falta molta feina per resoldre l’enigma. Per aquest motiu us proposem una masterclass de la mà del Dr. Joan Ferrer (especialista en escriptura ibèrica) i de l’arqueòleg Gabriel de Prado (responsable de la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya) per conèixer les inscripcions monumentals en pedra que s’han recuperat a la ciutat ibèrica d’Ullastret i descobrir què en sabem fins al moment.
  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 
  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d'Ullastret
  Activitat gratuïta

 Diumenge 2

 • Jornada de Portes obertes (de 10 a 18h).

 • 11:00 h. Taller: L’ibèric, una llengua sense desxifrar...Una expedició al passat per conèixer l’escriptura ibèrica a través d’un univers particular, carregat de curiositats i misteris que us permetran aprendre de manera lúdica, cooperativa i autònoma. A punt pel viatge?

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d’Ullastret  

Activitat gratuïta

I a Castell (Palamós)...

 Dissabte 1

 • 18:00 h. Conferència ibèrica «Les làmines de plom amb inscripció ibèrica: el plom de Castell».En el món ibèric, igual que en altres cultures de l’antiguitat, és habitual l’ús de làmines fines de plom com a suport per a l’escriptura. Aquests textos s’interpreten principalment com a cartes comercials, textos religiosos, o com a documents de comptabilitat. El Dr. Joan Ferrer (especialista en escriptura ibèrica) ens parlarà del coneixement que es té de les làmines de plom amb inscripcions ibèriques. I farà especial incís en el plom procedent del jaciment de Castell (Palamós) que conté una de les inscripcions més llargues en llengua ibèrica que es coneixen a Catalunya. 

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia a  través d’aquest enllaç: https://tickets.museudelapesca.org 

  Lloc de trobada: Museu de la Pesca

  Amb la col·laboració del Museu de la Pesca – Ajuntament de Palamós

Activitat gratuïta

 Diumenge 2

 • 11.00 h.  Visita teatralitzada al poblat iber de Castell (Palamós).Som a l’any 183 aC. la conquesta romana del món iber és un fet total. Només alguns nuclis, com el del poblat de Castell, han continuat endavant gràcies a la seva situació estratègica. Gaudeix d’aquesta visita a través de dos mons i una sola història d’amor separada per un mur insalvable...

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia a través d’aquest enllaç: https://tickets.museudelapesca.org  

  Lloc de trobada: Davant del jaciment del poblat iber de Castell

  Amb la col·laboració del Museu de la Pesca – Ajuntament de Palamós

Activitat gratuïta

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa_CSI_2022 3,49 MB