CAP DE SETMANA IBÈRIC

23è Cap de Setmana Ibèric

7 i 8 d'octubre de 2023

BOOK NOW!


Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat "Qui és qui a la societat ibèrica?".  Per abordar aquesta pregunta els membres de la Ruta dels Ibers hem preparat una sèrie d’activitats i visites que ens aproparan a prínceps, pageses, comerciants, artesans, guerrers, teixidores... En definitiva, a les dones i als homes que varen habitar els mateixos espais que nosaltres fa més de dos mil anys.

Enguany hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions...una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Viviu la nostra història! Busqueu el vostre jaciment i participeu del Cap de Setmana Ibèric!

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

A Ullastret us proposem...

 Dissabte 7

 • 16.30 h. Visita guiada a la residència aristocràtica de la ciutat ibèrica d’Ullastret.Els pobles ibers, que ocupaven la franja oriental de la península Ibèrica entre els segles VI i II aC., com la resta de pobles del Mediterrani oriental d’aquest període, tenien una estructura social que es caracteritza per l’existència de fortes desigualtats internes. Us proposem una visita guiada a la residència aristocràtica de la ciutat ibèrica d’Ullastret, a càrrec de l’equip d’arqueòlegs del jaciment, on explicarem les evidències arqueològiques que mostren aquestes desigualtats socials existents a la societat ibèrica.
  Aforament limitat. Més informació al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 
  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d'Ullastret
  Activitat gratuïta

 Diumenge 8

 • Jornada de Portes obertes (de 10 a 18h).

 • 11:00 h.  Gimcana: Qui és qui a la ciutat ibèrica d’Ullastret.Els indigets, com tots els pobles ibers, estaven organitzats en diferents estaments socials. Hi havia grans diferències entre la població que vivia a la ciutat ibèrica d’Ullastret. Una gran part de la població es dedicava a les tasques més bàsiques per abastir la ciutat, mentre que una altra desenvolupava altres activitats com l’artesania o el comerç. I per sobre d’aquests hi havia les elits que governaven la ciutat. Estàs a punt per descobrir cadascun dels racons d’Indika i veure què hi amaga? Et proposem que participis d’aquesta gimcana per conèixer qui és qui a la ciutat ibèrica d’Ullastret. T’ho perdràs?

  Aforament limitat. Més informació al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d’Ullastret  

         Activitat gratuïta

 • 12:30 h.  Tast de vi comentat: Què bevien les elits iberes?Què bevien els ibers, vi o cervesa? Sabem que la societat ibera produïa i consumia cervesa, però els ibers tenien vinyes i feien vi? Us proposem fer una visita a la ciutat ibèrica d’Ullastret amb tast de vins DO Empordà. Tothom es podia permetre consumir els mateixos productes? Quines begudes produïen i consumien els ibers indigets? Intentarem donar resposta a aquests enigmes mentre passegem per la capital de la tribu dels indigets amb una copa de vi.

  Aforament limitat. Més informació al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

  Lloc de trobada: Ciutat ibèrica d’Ullastret  

I a Castell (Palamós)...

 Dissabte 7

 • 12:00 h. Visita teatralitzada: El mur de la discòrdia.Som a l’any 183 aC. la conquesta romana del món iber és un fet total i absolut, i els poblats de l’antiga tribu dels indiketes estan en ruïnes i cauen de mica en mica en l’oblit. Només alguns nuclis, com el del poblat de Castell, han continuat endavant gràcies a la seva situació estratègica, però en els ulls dels seus habitants encara brilla la llum de l’esperança i la venjança... Gaudeix d’aquesta visita guiada a través de dos mons, dues realitats, i una sola història d’amor separada per un mur insalvable, envoltat d’un paisatge que fa perdre l’alè.

  Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia a  través d’aquest enllaç: https://tickets.museudelapesca.org 

  Lloc de trobada: Museu de la Pesca

  Amb la col·laboració del Museu de la Pesca – Ajuntament de Palamós

          Activitat gratuïta

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa_CSI_2023 2 MB