CINEFÒRUM

Cicle de cinema arqueològic sobre els vaixells i la navegació a l’antiguitat

25 de maig de 2019

Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa en itinerància

 

Amb motiu de la itinerància de l’exposició Navegants d’aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats a Palamós, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració del Museo de Oiasso (promotor del festival de cinema arqueològic FICAB), organitzen un cicle de cinema arqueològic consagrat als vaixells i a la navegació a l’antiguitat.

Les projeccions d’aquests documentals, en versió original subtitulada en castellà, aniran acompanyades per una presentació i un col·loqui posterior, que serà conduit per arqueòlegs especialistes en el tema que tracten cadascuna de les pel·lícules.

 

Dissabte 25 a les 18 h

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret

Altaripa: las fuentes de la arquitectura naval céltica

La història comença l’any 1970 amb la descoberta d’una embarcació gal·loromana amb una eslora de vint metres. Aquesta embarcació, i sobretot la construcció d’una rèplica a escala 1:1, batejada com Altaripa, ha permès una millor comprensió de les tècniques navals de l’època, així com una recuperació de les fonts de l’arquitectura naval cèltica.  

Director: Arnold Béat | Any: 2004 | Durada: 34’

Presentació i col·loqui a càrrec de Rut Geli (CASC - Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya) i Gustau Vivar (comissari de l'exposició "Navegants d'aiguamolls").

Informació i reserves

La reserva només serà efectiva si rebeu un correu de confirmació del servei de reserves del MAC-Ullastret. En cas de no rebre'l poseu-vos en contacte amb el servei de reserves, per telèfon al 972 17 90 58 o bé al correu macullastret.cultura@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 18:00:00
Durada
Preu Activitat gratuïta

Reserva ara aquesta activitat