SETMANA DE LA CIÈNCIA

Setmana de la Ciència

16 i 17 de novembre de 2019

Del 8 al 17 de novembre se celebrarà a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència.

Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

En el marc de la 24a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza les següents activitats:

  • Visita guiada a l'excavació del fossat defensiu de la ciutat ibèrica d'Ullastret

L’any 2012, gràcies a les més modernes tècniques de prospecció geofísica aplicades a l’arqueologia, es va descobrir un monumental fossat defensiu que protegia la muralla occidental de la ciutat ibèrica d’Ullastret. A principis de setembre s’ha reprès la intervenció arqueològica a una part d’aquest fossat i és per aquest motiu que volem proposar-vos una visita a les excavacions, guiats per l’equip d’arqueòlegs del jaciment, per tal de conèixer de primera mà els primers i sorprenents resultats d’aquesta intervenció.

Data: 16 de novembre

Hora: 16:30 h 

Preu: activitat gratuïta

Es recomana reserva prèvia.

Informació i reserves al telèfon: 972 17 90 58 i al correu macullastret.cultura@gencat.cat

 

  • Les noves eines dels arqueòlegs:  georadar i prospecció magnètica

Amb aquest taller podrem conèixer de primera mà quines són algunes de les noves tècniques de prospecció geofísica que s’utilitzen als nostres jaciments arqueològics. En Roger Sala, de l’empresa SOT prospecció, ens explicarà i ensenyarà com funcionen i per a què serveixen el georadar i la prospecció magnètica. Podrem veure in situ l’aplicació d’aquestes eines al conjunt arqueològic d’Ullastret.

Data: 17 de novembre

Hora: 11:30 h 

Preu: activitat gratuïta

Es recomana reserva prèvia.

Informació i reserves al telèfon: 972 17 90 58 i al correu macullastret.cultura@gencat.cat

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Variable
Preu Activitat gratuïta

Reserva ara aquesta activitat