JORNADES EUROPEES PATRIMONI

Jornades Europees del Patrimoni

09 i 10 d'octubre de 2021

 

Aquestes jornades que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991 pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya. Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. És per això que els dies 9 i 10 d’octubre et convidem a viure i celebrar amb nosaltres aquests 30è aniversari de descobertes del patrimoni cultural català.

 

Dissabte 9 d'octubre

Terra d'indiketes

 Enguany dins la programació de les Jornades Europees del Patrimoni us proposem una visita teatraltizada inclusiva: Terra d'indiketes (apta per a tots els públics, adaptada per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda)

Segle III aC. La ciutat d’Indika, orgullosa capital dels indiketes, ha arribat al seu moment de màxima esplendor. L’estany fecund que l’envolta abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que no us deixarà indiferents, i que finalitzarà amb un brindis davant del seu museu! Visita familiar, apta per a tots els públics.

Hora: 12:15 h

Activitat gratuïta

Visita guiada al museu monogràfic

L’estiu de 1961, ara fa seixanta anys, es va inaugurar el Museu Monogràfic d’Ullastret, amb les restes de cultura material descobertes en els treballs d’excavació realitzats al jaciment del Puig de Sant Andreu per Miquel Oliva, primer director dels treballs arqueològics i del Museu. És per aquest motiu que coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni volem celebrar l'efemeride amb una visita guiada de la mà d'un tècnic del MAC Ullastret per descobrir les cinc peces més destacades del museu.

Hora: 16:30 h

Activitat gratuïta

Diumenge 10 d'octubre

Jornada de portes obertes a la ciutat ibèrica d'Ullastret

En motiu de les Jornades europees del patrimoni la ciutat ibèrica d’Ullastret celebrarà jornada de portes obertes durant tot el dia.

Hora: de 10 a 18h.

Coneix la ciutat ibèrica d'Ullastret

Us convidem a conèixer Ullastret, la ciutat ibera més gran de Catalunya. Passejant pel jaciment descobrirem com vivien, es vestien, s'alimentaven o en què creien els ibers indigets. Ens endinsarem en el passat iber mentre passegem i gaudim d'un jaciment únic i d’un entorn espectacular.

Hora: 12:00 h

Activitat gratuïta

Totes les activitats tenen aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al tel. 972 17 90 58 o macullastret.cultura@gencat.cat 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Dos dies
Preu Activitats gratuïtes