REOBERTURA DEL MUSEU

Reobertura de la ciutat ibèrica d'Ullastret

Informació rellevant

La seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya des del passat 2 de juny està oberta al públic, permetent la visita individual o en grups familiars al conjunt arqueològic i al museu monogràfic.

L'horari durant tot el mes de juny serà de dimarts a diumenge de 10 a 18 h. L’accés serà gratuït fins al 28 de juny

L’equip del MAC Ullastret ha estat treballant per tal que aquest estiu es puguin veure, per primera vegada a l'exposició permanent, els cranis apareguts al jaciment l'any 2012 que, després d'un laboriós procés d'estudi i restauració, s'han pogut visitar en una exposició temporal itinerant en alguns dels principals museus de l'estat espanyol: la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Prehistòria de València (MPV) i el Museo Arqueológico Nacional (MAN) a Madrid.  

Com podem visitar el museu i monument:

 • La visita es pot fer individualment o en grup de convivència.
 • L'ús de mascareta és obligatori, tant pels adults com pels infants majors de 6 anys, en espais tancats i sempre que no es pugui garantir el distanciament mínim de 2 metres.
 • Cal respectar sempre una distància física de 2 metres, i seguir les indicacions del personal del museu per evitar les concentracions de persones i respectar els aforaments permesos. 
 • La botiga del museu és oberta, però caldrà sol·licitar els productes al personal d'atenció al públic de la recepció. Es recomana el pagament amb targeta.
 • L'aforament està limitat a 80 persones en el recorregut arqueològic i a 20 persones al museu i s'haurà de tenir molta precaució en la circulació dels visitants al museu. 
 • Les persones amb mobilitat reduïda que necessitin accedir amb vehicle fins a la part alta del turó, al costat del museu, s'aconsella que truquin abans per garantir un acompanyament més àgil.

Com hem preparat l’espai:

 • Per garantir la seguretat de la visita, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha estat treballant en el Pla de Desconfinament dels museus, així com en el Pla de Contingència específic de l'equipament. Aquest fet ha provocat la revisió i implementació de mesures i protocols per a garantir la seguretat dels visitants, dels treballadors i de les col·leccions. 
 • S'han instal·lat mesures de protecció, informació i senyalització i s'han adequat els espais amb els requeriments normatius. S'han modificat i adaptat els horaris i protocols, tant d'atenció al públic com de neteja per a garantir la correcta atenció als visitants i usuaris.  
 • La sala immersiva de moment restarà tancada als visitant.
 • La necessitat de reduir els aforaments a un terç pot comportar limitacions i temps d'espera en el moment d'accedir als espais tancats, com ara la taquilla, la botiga, el museu o els lavabos, en els dies de major afluència de visitants.

Activitats

 • En aquests moments no es podran utilitzar audioguies, i encara no us podem oferir visites guiades o altre tipus d’activitats en grup.
 • A la web es poden consultar recursos digitals per a complementar la visita. 
 • A mesura que anem passant etapes de desconfinament anirem ampliant la informació de les activitats que es podran fer al MAC-Ullastret, i que trobareu en aquesta web.

Més informació 

https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/recursos-covid-19

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/385503/museu-darqueologia-catalunya-obre-al-public-seves-empuries-ullastret-olerdola-girona

Per a més informació i consultes podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic macullastret.cultura@gencat.cat o bé a través del telèfon 972 17 90 58.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 00:00:00
Durada Reobertura del centre
Preu Portes obertes fins al 28/06