Es publica el primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

El Patronat Costa Brava Girona publica el primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

D’acord amb l’estratègia de màrqueting i promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el mapa accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona neix de la iniciativa de l’entitat per posicionar la demarcació de Girona com a destinació de turisme per a tothom en el Mediterrani.

El mapa tàctil i auditiu presenta una selecció de quinze atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona adaptats i visitables per a persones amb diversitat funcional. El material conté informació en Braille i un codi QR per a mòbil a través del qual es pot accedir al contingut del mapa en versió auditiva i en cinc idiomes.

El Patronat de Turisme Costa Brava ha editat 3.000 mapes per distribuir-los en accions promocionals i fires de turisme i entre la seixantena d’oficines de turisme de les comarques gironines i associacions de persones amb discapacitat.

El mapa tàctil i auditiu presenta quinze punts d’interès accessibles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, com són les estacions d’esquí de la Molina i Masella, l’estany de Banyoles, les viles medievals de Pals i Peratallada, el poblat ibèric d’Ullastret, la vall i el santuari de Núria, la Vila Vella de Tossa de Mar, el casc antic de Girona, els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Montseny, els Aiguamolls de l’Empordà i Cadí Moixeró, el Castell de Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, les ruïnes  d’Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes, les vies verdes, els jardins de la Selva Marítima: Marimurtra i Santa Clotilde, Besalú i Santa Pau.

D’una part, el mapa està escrit en Braille, en català, i consta de diversos relleus, amb el qual les persones amb discapacitat visual poden intuir diversos continguts i, d’altra part, un codi QR mitjançant el qual des d’un mòbil o tauleta es pot accedir a una audioguia en línia en cinc idiomes —català, castellà, francès, anglès i alemany—, que reprodueix el text la informació de cada punt del mapa. Aquests continguts s’aniran actualitzant a mesura que l’oferta de turisme accessible vagi augmentant.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha inspirat en destinacions com Bilbao, Madrid i Benidorm per produir aquest material i ha encarregat el projecte a l’empresa Puntodis, especialitzada en l’accessibilitat en la comunicació. Inicialment es produeixen 3.000 mapes accessibles, que a partir del mes de febrer es distribuiran entre la seixantena oficines de turisme de les comarques gironines, consells comarcals, associacions de persones amb discapacitat i biblioteques.

Accedeix a la nota de premsa


Twitter
Facebook