CICLE

Ruta Josep Pla a Ullastret

Diumenge 29 de setembre de 2024

BOOK NOW!

Fotografia Josep Pla Ullastret 1961

Josep Pla i Ullastret

Fruit de la col·laboració entre el MAC-Ullastret i la Fundació Josep Pla descobrim la relació de l’escriptor amb el jaciment arqueològic d’Ullastret i amb el món de l’arqueologia. La Ruta Josep Pla és un itinerari turisticocultural que va néixer de la mà de la Fundació Josep Pla l’any 1993 per tal de donar a conèixer diversos llocs significativament planians del municipi de Palafrugell. I des de fa ja alguns anys, va més enllà i ens porta fins a Ullastret. La Ruta Josep Pla a Ullastret consisteix en una passejada pel puig de Sant Andreu, que suma patrimonis: els culturals – l’arqueològic i el literari- i el natural.

Segons les mateixes paraules de Pla: “Per si fos poc, el que representa l’Empordà a conseqüència de la impressionant campanada d’Empúries, aquests últims anys s’ha descobert en aquestes terres l’establiment antic d’Ullastret, que és literalment sensacional. És ple de grans possibilitats. I com Empúries, Ullastret té a més del gran interès arqueològic un valor que prové de la pròpia situació geogràfica: està situat damunt un pujol que és el centre d’un paisatge meravellós “potser el millor paisatge terrestre de l’Empordà petit o Baix Empordà”, va escriure en el seu Viatge a la Catalunya Vella.

La ruta, doncs, no fa més que emfatitzar l’admiració que l’escriptor català sentia pel món antic i pels qui ajudaven a descobrir-lo i fer-lo entenedor.

 

  • Dia: 29 de setembre de 2024
  • Lloc: Ciutat ibèrica d'Ullastret
  • Hora d'inici: 11:00 h 

Informació i reserves

Podeu reservar plaça en l'enllaç que trobareu a la part alta d'aquesta mateixa pàgina. Un cop feta la operació rebreu un correu amb les entrades.

En cas de no rebre'l poseu-vos en contacte amb el servei de reserves, per telèfon al 972 17 90 58 o bé al correu macullastret.cultura@gencat.cat

 

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte "Museus, espais de benestar". 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 11:00:00
Durada 1 h 30 m (aproximadament)
Preu