Sala immersiva 3D

La seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya, disposa d'una sala immersiva on es projecta un audiovisual amb la reconstrucció virtual del conjunt arqueològic on el visitant pot viure l’experiència de recórrer els carrers d’una ciutat ibèrica de fa més de 2200 anys gràcies a una nova sala de projecció immersiva.

La sala s’ha concebut com a un espai per veure l'auidovisual en grups reduïts, inspirat en l’innovador concepte magic box, un format que ens permet mostrar un projecte de noves tecnologies a tots els públics i de forma col·lectiva. La sala fa uns 10m2, per tal de reproduir el més acuradament possible les mides d’una estança d’un habitatge iber comú, i el terra és de cautxú, simulant el terra de la ciutat ibèrica.  

L’audiovisual, de 6 minuts de durada, permet fer un viatge oníric a través dels carrers i cases de la ciutat ibèrica. La història està narrada per un membre de l’èlit ibera que recorda moments dramàtics de la seva vida a la ciutat, juntament amb alguns dels animals totèmics dels ibers que tenen també un paper important en la narració. Per tal de potenciar l’experiència immersiva també s’ha dedicat una important atenció a la banda sonora i als efectes d’àudio, amb gravacions de so ambient original de l’entorn natural i del jaciment. L’audiovisual està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany. 

Per tal de poder aplicar totes les mesures higièniques i de seguretat cal seguir les següents instruccions:

  • És imprescindible fer reserva prèvia a través del correu electrònic macullastret.cultura@gencat.cat o bé a través del telèfon 972 17 90 58. 
  • Els passis seran en grups de convivència de màxim 5 persones.
  • Es recomana arribar amb uns 15 minuts d'antelació a l'hora de reserva. Aquelles persones que no arribin a l'hora no podran fer el passi.
DADES DE L'ACTIVITAT
On Ciutat ibèrica d'Ullastret
Hora 10:00:00
Durada 6 minuts
Preu Inclòs en l'entrada