Presentació de la novel·la 'Àunia'

El passat dissabte 19 de juny es va presentar a la seu d'Ullastret del Museu d'Arqueologia de Catalunya la novel·la ÀUNIA. L’anhel de llibertat d’una noia ibèrica, obra de l’escriptor Ivan Vera i editada per AKIARA books. Aquesta està ambientada en l’època ibèrica, una part important del relat es desenvolupa a la ciutat ibèrica d'Ullastret. Té com a protagonista l’Àunia, una noia de la tribu dels indigets que es farà dona en temps de guerra.

La novel·la va ser guardonada amb el Premi Llibreter 2021 a la categoria de literatura juvenil i infantil en català. El banyolí Ivan Vera va ser guardonat, el passat dimarts 6 de juliol, per la seva primera novel·la titulada “Àunia”. Es tracta d’un guardó que organitza, des de fa 22 anys, el Gremi de Llibreters de Catalunya i que atorguen les llibreries de Catalunya. Té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

La novel·la és la primera obra d’un jove autor resident a Banyoles i doctorant de la UdG que, com pocs, s’ha endinsat en la història antiga de Catalunya. Una novel·la de ficció per a tots els públics, basada en el relat de Titus Livi i altres fonts històriques clàssiques que combina elements de Tolkien i que transcorre a la Catalunya de les guerres púniques. És un cant a la llibertat de les dones i dels pobles, que té ressonàncies en el món d’avui. 

Sinopsis: Fins fa poc més de dos mil anys, i des de temps immemorial, Catalunya estava poblada pels ibers, els nostres avantpassats. L’Àunia és una noia ibèrica, de la tribu dels indigets; una hàbil caçadora que amb només tretze anys es rebel·la contra el rol que li imposa la societat i se’n va de casa a la recerca de la llibertat. És l’època, però, en què ha començat la invasió dels romans, que volen imposar les seves lleis i la seva llengua. I també és el temps en què Anníbal travessa Catalunya i recluta ibers per marxar cap als Alps i enfrontar-se als romans. L’Àunia es farà dona en temps de guerra, coneixerà l’amor i l’odi, la solidaritat i la traïció, i lluitarà fins al final per defensar la llibertat, la seva i la del seu poble.


Twitter
Facebook