Interceptat amb detector de metalls a l'entorn el conjunt arqueològic d'Ullastret

El passat dimecres dia 18 de novembre, personal del MAC Ullastret va observar la presència d’un individu actuant amb un detector de metalls al vessant oriental de la ciutat ibèrica d’Ullastret, dins de l’espai protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Després de trucar al 112, agents del cos de Mossos d’Esquadra i del cos d’Agents Rurals varen poder interceptar la persona que, presumptament, havia actuat en aquesta zona amb un detector de metalls, que li va ser decomissat. Fins aquell moment, hauria realitzat almenys 4 forats a la recerca d’objectes arqueològics metàl·lics.

Segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies, els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta persona, de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal d’Empordà, com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric pels danys ocasionats al jaciment i d'un furt en grau de temptativa.

Cal recordar que per utilitzar detectors de metalls amb finalitats arqueològiques s’ha de demanar una autorització administrativa al Departament de Cultura i s’ha de comptar, prèviament, amb l’autorització del propietari del terreny.


Twitter
Facebook