L'exposició "Caps tallats. Símbols de poder" arriba al MAN

El Museo Arqueológico Nacional (MAN) acull des del 2 d'abril de 2019 la mostra “Caps tallats. Símbols de poder”, creada i produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

Inaugurada el dimarts 2 d'abril pel Director General de Bellas Artes del Ministerio de Cultura y Deporte, pel Director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, pel Director del Museu d'Arqueologia de Catalunya i pels comissaris de la mostra. L’exposició presenta exemples arqueològics i etnogràfics de diversos museus, iconografia artística, audiovisuals i recursos interactius que il·lustren el fenomen dels caps tallats arreu del món per a conèixer-ne les arrels i l’àmplia dimensió cultural assolida. L’exposició es podrà visitar fins a l'1 de setembre de 2019.

A la sala d'exposicions temporals del MAN es mostraran les col·leccions ibèriques del Museu d’Arqueologia de Catalunya, úniques en aquest gènere i mai no exposades de manera tan àmplia fora de Catalunya, i que ara reben el màxim protagonisme. Els anomenats caps enclavats del poblat del Puig Castellar es mostren, alguns per primera vegada, juntament amb els descoberts recentment a la ciutat ibèrica d’Ullastret. “Caps tallats. Símbols del poder” tracta d’un concepte universal que ha tornat a l’actualitat de manera impactant i traspassa les fronteres entre el passat i el present.

En aquesta exposició itinerant s’inclouen peces de les seus d'Ullastret, Barcelona i Girona del Museu d'Arqueologia de Catalunya, altres del Museo de América de Madrid, Museo Nacional de Antropología, Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, Museu de Granollers,  Museu i poblat ibèric de Ca n’Oliver, Cerdanyola del Vallès, Museo Numantino de Soria, del Museu de Prehistòria de València i del propi Museo Arqueológico Nacional.

La seu d'Ullastret col·labora amb la cessió de disset objectes arqueològics, dels quals destaca un crani enclavat descobert l'any 2012 a les excavacions del vessant nordest del Puig de Sant Andreu (Ullastret).


Twitter
Facebook