Mirades a la dona ibèrica

Amb motiu del 8M i emulant el títol d’una exposició itinerant que es poder veure a la seu d’Ullastret del MAC l’any 2013, Mirades a la dona ibèrica, durant els propers dies volem oferir diverses píndoles sobre la dona ibèrica per donar-li una major visibilitat.

La vida de les dones ha estat molt dura al llarg de la història i en el període iber no va ser diferent. La seva quotidianitat estava vinculada amb múltiples tasques que podien anar des del treball agrícola fins a la transformació de l’aliment, per exemple, a través de la molta del gra.

El paper de la dona ibèrica anirà, però, més enllà dels seus quefers domèstics. No sabem si van ostentar el poder, però sí van jugar un paper molt important en aliances polítiques. Una mostra d’aquestes dones poderoses en són els bustos de les dames d’Elx i de Baza, dues icones d’aquesta cultura.

Durant els darrers anys, diversos estudis paleoantropològics han pogut determinar que la dona ibèrica tenia una esperança de vida, en el moment del seu naixement, que estava per sota dels 30 anys. S’estima que l’edat mitjana de la mort de les dones era al voltant de 10 anys per sota de la dels homes, fet que s’explica fonamentalment per l’alta mortaldat provocada per possibles complicacions relacionades amb la maternitat.


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook