Tallers didàctics

Els tallers didàctics Quan érem ibers, permeten apropar els alumnes a la cultura ibèrica mitjançant la participació en activitats pràctiques que els pobladors d’Ullastret devien fer habitualment.

Es pot triar un únic taller o bé dividir la classe en petits grups i cadascun fer-ne un de diferent. Després de la pràctica es posen en comú les diferents experiències.


Arribar i moldre

Treball i experimentació sobre temes com la funcionalitat de les sitges, la conservació del gra i la mòlta, utilitzant molins rotatoris i de vaivé.

Entra

A mà i amb el torn

Aprenentatge de les diferents formes i usos de la ceràmica en època ibèrica i la importància del torn com a innovació tecnològica.

Entra

Sopa de lletres

On i com va començar l’escriptura? Quina era la llengua dels ibers i quins eren els trets que caracteritzaven la seva escriptura? Quin tipus de suport i quins instruments utilitzaven per escriure?

Entra

Taller de tissatge

Per aprendre a aprofitar tot allò que trobem a la natura. Per saber com els ibers teixien els vestits. Els procés de la llana, els instruments per filar i les maneres de fer-ho.

Entra

Taller de cistelleria

Per aprendre a aprofitar tot allò que trobem a la natura. Per aprendre que la cistelleria és l’origen del teixit, l’ús de diferents fibres naturals i les diferents tècniques de cistelleria.

Entra

En construcció!

Treball i experimentació sobre temes com la fabricació del tovot i les tècniques constructives d'època ibèrica.

Entra