Tallers didàctics

Els tallers didàctics Quan érem ibers, permeten apropar els alumnes a la cultura ibèrica mitjançant la participació en activitats pràctiques que els antics pobladors de la ciutat ibèrica d’Ullastret devien fer habitualment.

Es pot triar un únic taller o bé dividir la classe en petits grups i cadascun fer-ne un de diferent. Després de la pràctica es posen en comú les diferents experiències.


Arribar i moldre

Treball i experimentació sobre temes com la construcció i funcionalitat de les sitges, la conservació del gra i la mòlta, utilitzant molins de rotació i molins de vaivé.

Entra

A mà i amb el torn

Aprenentatge experimental de les diferents tipologies i usos de la ceràmica en època ibèrica i la importància de la introducció del torn com a innovació tecnològica.

Entra

Sopa de lletres

On i com va començar l’escriptura? Quina era la llengua dels ibers i quins eren els trets que caracteritzaven la seva escriptura? Quins tipus de suports i instruments utilitzaven per escriure?

Entra

Taller de tissatge

Taller per aprendre a aprofitar tot allò que trobem a la natura i per saber com els ibers teixien els vestits. Coneixerem també els instruments per filar i les maneres de fer-ho.

Entra

Taller de cistelleria

Activitat per aprendre que la cistelleria és l’origen del teixit. Coneixerem i desenvoluparem l’ús de diferents fibres naturals i les diferents tècniques de cistelleria.

Entra

En construcció!

Aprendrem els materials i les tècniques de construcció i quines activitats es desenvolupaven a l'interior i a l'exterior de les cases de la ciutat ibèrica d’Ullastret.

Entra