Agricultura i ramaderia

L'agricultura va ser l'economia bàsica dels ibers.

L'Empordà, juntament amb la plana de Lleida, van ser dues zones considerades com a grans productores de cereals. Les eines agrícoles conservades corresponen a una agricultura desenvolupada. Les restes de llavors carbonitzades trobades a Ullastret demostren la importància d'aquest cultiu de cereals, especialment l'ordi vestit. També trobarem blat, midó de blat i mill. El gra era emmagatzemat en sitges i àmfores. Aquestes últimes també es feien servir per al transport. Per moldre el gra es feien servir molins de vaivé i de rotació.

La segona activitat econòmica era la ramaderia. Constituïa una aportació important a la dieta alimentària, però també proporcionava matèries primeres com la llana, les pells o els ossos, que es feien servir per fabricar diversos estris. la majoria d'ossos animals que s'han trobat a les excavacions són d'ovicaprins, de porc, de bovins i, en menor quantitat, de caballs i gossos.

Altres activitats econòmiques complementàries de les que s'han conservat restes eres la cacera, la pesca i la recol·lecció.


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook