Moneda i comerç

Els intercanvis comercials realitzats amb el món colonial, s'evidencien per l'arribada als poblats ibèrics de productes de l'àrea grega, púnica, de la península Itàlica, i fins i tot del món celta. Eren productes de caire alimentari -vi, oli...-, dels que s'han conservat els recipients en els que eren transportats (àmfores), i també objectes de luxe com vaixelles, joies, teixits... A canvi, els indígenes oferien els seus excedents de cereal i les seves matèries primeres -metalls, pells, sal, mel i, a vegades, esclaus-. També s'ha constatat el comerç a petita escala, entre el món indígena.

La moneda arriba al Mediterrani nord-occidental a través dels grecs. A Catalunya, les primeres encunyacions van ser els divisors emporitans del s. IV aC i, a partir d'aquest segle o el següent, Emporion i Rhode comencen a emetre dracmes.

A Ullastret, les monedes més antigues que s'han trobat són les dracmes emporitanes i una de Rhode. A més a més, s'han trobat emissions púniques d'Eivissa i Cartago, d'altres ibèriques de diverses procedències, i algunes monedes d'època romana republicana.


Galeria d'imatges

Dracma d'Emporion

Dracma de Rhode

Àmfores


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook