Cavalls i poder en el món ibèric

del 30 de juny al 7 d'octubre de 2012

Els èquids van jugar un paper clau en l'antiga societat ibèrica: des de la guerra, a les creences en el més enllà, passant per la vida diària i l'economia domèstica. Historiadors i arqueòlegs asseguren que van convertir-se en símbol de poder i d'estatus social. Però, a més, també gaudien d’uns considerables atributs simbòlics, tant en l’imaginari religiós com en els valors d’una societat fortament jerarquitzada.

El cavall, omnipresent, apareix com a símbol de poder i d’estatus social, com a emblema que significa a les estirps aristocràtiques. D’aquest fet en tenim evidències arqueològiques documentades en diferents jaciments, com la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, a les Garrigues o al jaciment d’Ullastret, al Baix Empordà.

Organització: Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida

Col·laboració: Vicerectorat d’Activitats Culturals (UdL), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament d’Arbeca, Associació d’Amics de Vilars i la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.


El cavall a Ullastret: un dipòsit en sitja a Gou Batlle
Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Les representacions del cavall a Ullastret
Recursos bibliogràfics
Cavalls i poder en el món ibèric. Producció de la Biblioteca de Veterinària de la UAB.
Twitter
Facebook