Ullastret en família!

Dins la programació estable del MAC Ullastret es programen activitats destinades al públic familiar per tal d’apropar el nostre patrimoni i el coneixement de la cultura ibèrica a infants i adults.

Aquesta programació ens remet a visites guiades per un personatge iber, tallers manipulatius de ceràmica, cistelleria, construcció, arqueologia, etc...

Taller de ceràmica

En aquest taller les famílies experimentaran amb les tècniques pròpies ibèriques. Modelaran una peça de fang a mà, tot aprenent les diferents formes i usos de la ceràmica en època ibèrica i la importància del torn com a innovació tecnològica.

Taller de tissatge

Amb aquest taller els infants aprendran que el tissatge té el seu origen a la cistelleria. Que totes dues tècniques eren habituals en època ibèrica i que tot plegat ho sabem gràcies als textos antics i a les restes que s’han trobat: pesos de teler, fusaioles... Aprendran que ambdues tècniques són un aprofitament d’allò que ens dóna la natura i coneixeran que els teixits dels ibers eren coneguts per la seva qualitat.

Taller de cistelleria

Amb aquesta activitat pretenem conèixer el procés d’elaboració de la cistelleria, entendre que es tracta d’una de les tècniques més antigues a partir de la qual es va desenvolupar el teixit i que encara es realitza avui dia sense pràcticament cap canvi. Els infants aprendran també a utilitzar tot allò que trobem a la natura, l’ús de les diferents fibres naturals i les diverses tècniques de cistelleria realitzant la seva pròpia peça.

Taller com eren les cases ibèriques

En aquest taller l’objectiu és que puguem reproduir a escala la nostra pròpia casa ibèrica. Aprendrem com es construïen, quins materials s’utilitzaven i quines activitats es desenvolupaven a l'interior i a l'exterior de les cases de la ciutat ibèrica d’Ullastret.

Gimcana

A través d’aquesta activitat, concebuda per a grans i petits, us proposem descobrir a través del joc i d’una manera divertida els diferents racons de la ciutat ibèrica d’Ullastret i del seu museu monogràfic ubicat a la part alta del turó.

Taller d’arqueologia

Amb aquest taller us convidem a conèixer quina és la feina dels arqueòlegs en un dels jaciments ibèrics més emblemàtics de Catalunya! En moltes ocasions els arqueòlegs han estat definits com a detectius del passat. Efectivament, el nostre objectiu és investigar els vestigis que hem heretat de cultures passades i que són imprescindibles per conèixer la nostra pròpia història.

Si us interessa participar d’aquestes activitats i moltes més, us remetem a que estigueu molt atents a la nostra agenda i les nostres xarxes socials per poder gaudir d’aquestes visites i tallers.


Twitter
Facebook