La consellera de Cultura visita la ciutat ibèrica d'Ullastret

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va fer, el passat 28 de gener de 2021, una visita territorial al Baix Empordà per conèixer els principals projectes culturals del territori i crear sinergies i aliances entre el Govern i els municipis per sumar esforços. La consellera s’ha reunit amb els alcaldes d’Ullastret, Josep Miquel Gatius, i l’alcalde de La Bisbal de l’Empordà, Enric Marquès, i ha estat acompanyada de la directora general de Patrimoni, Elsa Ibar; i de la directora dels Serveis Territorials a Girona, Carme Renedo.

La consellera de Cultura va visitar la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya, on va valorar positivament les sinèrgies entre recerca arqueològica i últimes tecnologies aplicades al patrimoni cultural per fer dels jaciments nous espais interpretatius accessibles a tothom, i ha recordat que el Departament de Cultura treballa per la digitalització 3D del patrimoni cultural català.

Durant la seva visita, Ponsa posa en valor tota la feina que s’està fent a aquest conjunt arqueològic, tant a nivell científic, com de recerca i recuperació, conservació i posada en valor per a la ciutadania, i ha manifestat la voluntat d’establir aliances amb la resta d’institucions per donar un nou impuls al projecte de restauració i consolidació de la muralla. En aquest sentit, s’ha acordat tirar endavant un conveni amb els ajuntaments d’Ullastret i Serra de Daró per a la recerca històrica i l’accessibilitat de la ciutadania al jaciment.

Segons Ponsa: "La ciutat ibèrica d’Ullastret és un dels emblemes culturals nacionals de primer ordre que amb l’atenció de totes les institucions té la capacitat de seguir explicant-nos la nostra història i alhora ser motor de futur".


Twitter
Facebook