Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

El MAC Ullastret rep el distintiu del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

El passat 28 de març, el Terracotta Museu de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà va acollir el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per tercera vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu, 2 empreses i recursos més respecte a l’any passat, i es va presentar una nova edició de la publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà.

L’acte va comptar amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé; l’alcalde de La Bisbal d'Empordà, Enric Marquès i la tècnica de turisme del Consell Comarcal, Montse Nualart.

La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística. La publicació aglutina 32 propostes diverses de turisme inclusiu: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura. En aquest enllaç es pot consultar la publicació en format digital.

Un cop presentada la nova edició de la publicació, s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i/o servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que hagin adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Ullastret
Afores s/n
Puig de Sant Andreu
17114 Ullastret

HORARIS

1 d'octubre al 31 de maig:

dt. - dg.:de 10 a 18h

Dilluns tancat

1 de juny al 30 de setembre:

dt. - dg.:de 10 a 20h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 17 90 58 / 664 165 399
E-MAIL: macullastret.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook