El Festival ÍTACA ha presentat una versió de la cançó 'Ítaca' de Lluís Llach

El festival ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ ha presentat avui una cançó i un videoclip per homenatjar les persones que fan camí cap a ÍTACA defensant la llibertat, els drets humans i la cultura.

El festival de música de l'Empordà ha produït i enregistrat una versió de la cançó Ítaca, de Lluís Llach, en la què participen la majoria de grups i artistes que formen part del cartell de l’edició d’enguany. Els Catarres, Oques Grasses, Lildami, Suu, Pavvla, Marc Parrot, Judit Neddermann, Roba Estesa o Guillem Roma han col·laborat en aquesta iniciativa posant veu en l’enregistrament de la versió d’aquesta peça musical. Convidat per l’organització del festival, el raper Valtonyc també ha col·laborat en la iniciativa rapejant unes estrofes de la versió.

Cliqueu a la imatge per veure el videoclip

El videoclip combina moments de la gravació de la cançó amb imatges d’organitzacions que treballen pels mateixos valors que defensa el festival ÍTACA, com ara Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments o Òmnium Cultural, entre altres. El vídeo inclou també imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona. “La inclusió d’aquestes imatges pretén retre un homenatge a totes aquelles entitats i persones que dia a dia mostren el seu compromís amb la defensa de la llibertat, els drets humans i la cultura”, segons remarca el director del festival, Fran Arnau. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d'aquesta cançó es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ té lloc a més d’una desena de localitats de l’Empordà entre els mesos d’abril i juliol, combinant concerts multitudinaris amb actuacions de petit format en alguns dels espais més bonics de l’Empordà.

La iurta de Marc Parrot s’instal·larà al meravellós escenari de la ciutat ibèrica d’Ullastret el divendres 5 de juliol amb una proposta només per a 80 persones. Refugi és un espectacle íntim i personal del polifacètic Marc Parrot que té lloc en una petita iurta de 9 metres de diàmetre. Amb la direcció escènica de Los Galindos, el músic trenca les barreres de l’escenari i comparteix amb el públic un espai comú que no permet trucs ni artificis. Jugant amb els contrastos sonors i l’experimentació, l’acompanyen Lluís Cartes (bateria i guitarra) i Dani Ferrer (teclats) per acabar de vestir amb senzillesa cançons essencials que configuren un moment de refugi únic en cada concert. L’entrada, a més, inclou una visita al conjunt arqueològic.


Twitter
Facebook